Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Första ridturen på Max

2012-09-15

Idag bestämde jag mig för att det var dags att sitta upp på våran ardennerhingst Max för första gången, det är alltid spännande sådär första gången när man inte vet hur hästen kommer reagera men Max tyckte att det var helt ok att jag hoppade upp på hans rygg. Det är säkert en fördel att vi har kört honom så mycket, annars kanske han hade reagerat mer på ridningen. Husse var med och ledde Max i grimskaft första biten men eftersom han gick så bra så tog han bort det när vi var nästan hemma.

Första gången ardennerhingsten Max blir riden

Ardennerhingsten Max fungerar även som ridhäst :)

Sen var det partjejernas tur att jobba lite. Som ni kanske redan har läst så satte vi ju ihop Majsan och Mindy och tömkörde i par för första gången förra helgen och idag var det dags att ut en sväng igen. Idag band vi dessutom Majsans föl Millan i sidan så att hon fick lite "gratisträning" när vi ändå var ute. Idag justerade vi korstömmen lite och det kände som att det blev lättare att styra dom men eventuellt kanske det måste justeras lite till. Det är mycket som ska stämma när man kör i par.

Mindy och Majsan tömkörs i par, Millan går bunden vid sidan.

Mindy, Majsan och Millan

Lilla Millan fick sen sina hovar raspade utav Husse, det är jättebra att träna fölen på att lyfta hovarna, fråga bara era hovslagare så kan dom berätta hur mycket lättare det är att verka och sko en häst som har blivit tränad på att lyfta på fötterna redan från föl. Det är jättebra att klia fölisen medans en lyfter hovarna, då ser fölet det som något positivt och blir mer villig att själv hålla upp hovarna sen.

Husse raspar Millans hovar, vår hovslagare Per kommer att tacka oss senare!

Husse raspar medans Jenny kliar

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)