Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Träning på helt olika nivåer

2012-11-18

Idag har vi tränat med tre hästar på tre helt olika nivåer.

Första hästen att tränas blev lilla halvblodsfölet Perazzi, jag tog en schabrak och började med att bara hålla upp den så han fick titta lite, sen la jag den mot honom, sen på honom och till slut så kunde jag lägga den över nacken på honom och sen dra den hela vägen över ryggen och korset. Perazzi undrade nog vad jag höll på med men han gillade att bli kliad och att få beröm hela tiden :)

Nästa häst i ordningen blev 2,5 åriga ardennerhingsten Molle, honom har vi tömkört en hel del och han har gått i skaklar ett par gånger så idag drog jag en plåttunna i ett snöre framför honom på vägen ner till skogen medans Husse tömkörde. Först tyckte Molle inte alls om hur tunnan dånade men han vande sig rätt snart och sen kunde jag gå med tunnan bakom honom istället. Vi tycker att det är ett bra sätt att vänja dom vid konstiga ljud. Väl nere i skogen körde vi honom först ett varv med bara skaklar och sen kopplade vi på en liten stock och det tyckte han först var lite konstigt så vi gjorde halt och lät honom fundera lite på det och sen när vi satte igång honom igen så gick det genast mycket bättre!

Sista hästen att tränas blev 3,5 åriga valacken Mistral. Vi har inte gjort så mycket med honom än, bara tömkört honom vid ett par tillfällen så jag ledde honom i ett grimskaft medans Husse tömkörde, det gick rätt ok men vi önskar att han var lite mer framåt men vi hoppas på att det kommer så småningom.

När man har flera hästar igång i träning samtidigt så är det lätt att man glömmer bort vad man har gjort med varje häst och hur dom har reagerat på det så därför funderar vi på att börja skriva en kör- och ridlogg där vi efter varje träningspass kan anteckna vad det är vi har gjort och om det varit några problem som vi måste jobba mer med. Vi ska bara fundera ut hur loggen ska se ut och om den ska vara i pappersform eller på datorn.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)