Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

En ridtur på Moltas

2013-06-24

Vi hoppas att ni alla har haft en trevlig midsommarhelg! Vi har haft fantastiska dagar! Lugnt och skönt och i Lördags bestämde sig Jenny att det var dags att sitta upp på ardennerhingsten Moltas för första gången. (Lite inspirerad har hon nog blivit av alla fina bilder på facebook där ardennerhingsten Rambo rids)

Moltas är ju inkörd så att styra det kan han och han är van vid selen så att få en sadel på ryggen istället brydde han sig inte om. Vi ledde ner honom bakom stallet så att han inte skulle se dom andra hästarna, det är så lätt att han tappar fokus då och det är onödigt första gången. Först hoppade Jenny bara upp halvvägs för att känna av hur Molle reagerade och eftersom han verkade tycka att det var ok så la hon sen försiktigt över benet. Husse ledde sedan Moltas i grimskaft några steg framåt och sen gjorde vi halt så att Moltas fick fundera lite på vad det var som hände. Han verkade acceptera att ha Jenny på ryggen så dom gick några varv till i hagen innan dom tyckte att det fick räcka för dagen. Det är viktigt att ta det lugnt i början när man ska rida in en häst, hellre många korta stunder i början så att hästen får tid att bearbeta vad det är som händer och vad det är som förväntas av den.

Nästa gång ska vi se till att få med oss en fotograf ut så att ni kan få se lite bilder. Tills vidare får ni njuta av denna vackra bild på Moltas!

Ardennerhingsten Moltas

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)