Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

En helt vanlig söndag

2013-10-27

Idag har vi kört hingsten, tömkört Långben, tömkört Molly för första gången och ridit My för första gången. Fullt upp som vanligt här i Misterhult!

 

Moltas

Moltas körde vi ner till skogen där vi satte ifrån vagnen och sen satte för en skakelsläpa med en stock efter och körde med inne i skogen. Vi tränade lite extra på halter och tempoväxlingar i skritt. Sen körde vi runt grannbyn hem så att han fick jobba lite i trav också.

Pazzi tömkörs

Sen tömkörde vi med Långben igen. Vi sätter fortfarande en grimma över tränset så att Husse kan leda honom på väg bort från stallet.

Pazzi tömkörs

På vägen hem kopplar Husse ifrån grimskaftet så att Pazzi får lyssna helt på kusken istället. Det gick helt ok, han gör perfekta halter men när vi ska sätta igång honom igen så förstår han inte riktigt åt vilket håll vi vill att han ska gå. Men vi har ju precis påbörjat inkörningen så med lite mer träning så lär han sig snart.

Molly tömkörs för första gången

Sen var det Mollys tur att tömköras. Hon har haft huvudlag på sig tidigare så hon är van vid bettet men vi har aldrig tömkört henne innan så vi leder henne i grimskaft både för säkerhetens skull och för att hjälpa henne att förstå vad vi vill att hon ska göra. När hästen senare har lärt sig styrning, halt och igångsättning så kommer vi att börja sätta linor i sidorna i ett första steg mot att vänja henne vid skaklar, men det tar några gånger till innan vi har kommit så långt i hennes utbildning.

My rids för första gången

Sist ut för dagen var 8-åriga My som vi aldrig har haft tiden till att rida in tidigare. Nu var det verkligen dags att påbörja detta, Jenny har "hängt" på My lite både i hagen och i stallet och det har gått bra så hon var rätt lugn när hon hoppade upp helt för första gången. My skötte sig galant, vi red bara i 10 minuter och Husse ledde henne hela vägen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)