Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Inkörning

2012-04-01

Nu har vi påbörjat inkörning med lilla Moltas också så nu har vi två hästar i träning (plus att jag vill göra bruksprov med Pokal i sommar så vi måste hålla igång honom också)

Än så länge har vi varit ute två gånger med lilla Moltas och två gånger med Mindy och det har gått väldigt bra med båda två. När vi kör in våra hästar börjar vi alltid med att låta dom vänja sig vid selen. Det kan vara ett stort steg för en ovan häst att få en tung sele på ryggen. Vi belönar hästarna med både havre och klappar så att dom förstår att dom är duktiga. När vi sen ska tömköra börjar vi alltid med att ha en som går framme vid huvudet och en som går bakom och håller tömmarna. Sen är det ju väldigt olika från häst till häst hur lång tid det tar innan hästen känner sig bekväm med tömkörningen och det blir dags att vänja dom vid att ha linor vid sidorna.

Allt jobb med att köra in hästar har fått mig att börja fundera lite på olika metoder och tillvägagångssätt vid inkörning. Det kanske finns bättre metoder än just dom som vi använder oss av? Därför har jag idag letat lite efter böcker som handlar om att köra in hästar men jag vet inte riktigt vilken jag ska beställa hem? Hästmannaskap: Körning av Hans Sidbäck eller Körning av Anders Eriksson? Har du någon av dessa böcker får du gärna lämna en kommentar och berätta vad du tycker om boken!

 Vilken bok ska jag klicka hem?

Antal kommentarer: 1

2012-04-01 18:46:52 - jessica roos

hej. när vi köpte våran första ardenner 1994. Han var då tre år och inte inkörd. vi visste inget hur man skulle göra så vi köpte boken av Hans Sidbäck. Vi gick efter den och lite tips och råd av bekante. vi fick en suverän kör häst efter det. så Böckerna av Hans S kan jag varmt rekommendera :) Ni har föresten otroligt fina hästar och en fin hemsida.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)