Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Peje i Florida

2011-09-27

För ett par år sedan fick vi höra att våran gamla häst Peje (som vi fick igenom som godkänd hingst) hade sålts vidare till Belgien och sedan till Orlando i USA. Efter lite efterforskningar så fick vi veta att han nu ägdes av Florida Carriage Museum and Resort. När Jenny bestämde sig för att åka till USA som au pair så började vi lite smått planera för en resa till Florida för att hälsa på Peje och till slut blev drömmen verklighet.

Efter en vecka i Baltimore, Maryland där Jenny bor så flög vi sedan ner till Orlando i Florida. Direkt när vi kom av planet så tog vi hyrbilen och körde till Florida Carriage Museum and Resort för att leta efter Peje. Det visade sig att han inte var där, han var utlånad till en cirkus! Men som tur var så hade inte cirkusen påbörjat sin turné än så Peje var uppstallad bara 30min bort. Vi lyckades få tag på Tatiana som tränar Peje och vi bokade in att vi skulle komma och hälsa på 2 dagar senare.

När det äntligen blev fredag och dags att hälsa på Peje så var vi allihopa lite nervösa, skulle han känna igen oss efter 11år?

När vi kom fram till gården där Peje nu bor så blev vi genast imponerade över det vackra bostadshuset och dom stora fina hagarna. Stallet var väldigt öppet och boxarna var stora. Plötsligt ser vi Peje kika ut genom en boxdörr! Underbara, vackra, fantastiska Peje! Det var en riktigt härlig känsla att få klappa om honom igen! Om han kände igen oss så gjorde han ingenting för att visa det men vi gosade massor med honom och berättade för Pejes tränare att Peje var godkänd hingst i Sverige och att vi fortfarande har hans mamma Pärla på våran gård. Dom tyckte att det var jätteroligt att få höra om Pejes bakgrund, dom visste egentligen ingenting om honom (dom visste inte ens att han var en renrasig ardenner!) Efter att vi släppt ut Peje i hagen så gick vi in i huset en stund och kollade på lite bilder och filmer från deras cirkusshow så att vi skulle få en liten aning om vad det är dom tränar Peje till att göra. Innan vi sen skulle åka därifrån så gick vi ut till hagen igen för att säga hejdå. Peje stod då längst bort i skuggan under ett träd. Jenny ropade hejdå och Husse visslade och då tittade Peje upp, spetsade öronen och kom sen i full galopp emot oss - han kände igen oss till slut!!! Vi blev helt tårögda när vi klappade om honom en sista gång innan vi åkte därifrån. Innan vi körde tillbaks till hotellet så stannade vi vid Florida Carriage Museum and Resort igen för att köpa upp ett helt lager med deras vykort med Peje på!

Florida Carriage Museum and Resort

 

Våran fina ardenner Peje bor nu i Florida

Peje tränas för att bli en cirkushäst med The Ring Ling Brothers

Alf Magnusson och f.d hingsten Peje

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)