Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

En riktigt låååång dag

2013-11-23

Idag lämnade vi Misterhult redan vid 4.45 för att köra till Uddevalla där vi lämnade Moltas hos sina nya ägare Pernilla och Anders. Moltas verkar gilla sin nya kompis, en ettårig clydesdale som han ska gå tillsammans med. På andra sidan vägen gick stona och även dom gillades av Molle.

Moltas och hans nya kompis, en 1årig clydesdale På andra sidan gick ett gäng arabiska fullblod som var väldigt nyfikna på MolleStona på andra sidan vägen var roliga att busa med Vi höll på att få en hund med oss i transporten

Efter lite frukostfika begav vi oss ner mot Fjärås i norra halland där Mindy numera bor. När Mindy flyttade till sina nya ägare i Augusti så var hennes föl Minja alldeles för liten för att vänjas av så hon fick flytta med så länge men nu var det alltså dags att dela på dom. När vi kom fram bjöds vi först på lunch och sedan gick vi ut och gosade med hästarna och försökte passa in en sele till Mindy som tyvärr visade sig vara lite för liten.

MindyMindy och Minja 

MinjaMindys nya kompis

I närheten av Mindys nya hem ligger Tjolöholms slott där det denna helgen var julmarknad så innan vi skulle lasta på Minja på transporten så passade vi på att besöka slotten och den stora julmarknaden. Det fanns möjlighet att åka hästskjuts på plats och det var Helen och en av hennes ardennrar samt ett fjordekipage som körde marknadsbesökarna. Tjolöholms slott var helt klart värt besöket, det var magiskt vackert och utsikten på baksidan av slottet var helt magnifik. Har ni vägarna förbi så ska ni absolut göra ett stopp!

Jul på Tjolöholms slottTjolöholms slottHästskjuts på TjolöholmVackert pyntade ensilagebalarJulmarknad på Tjolöholms slottJul på Tjolöholms slott 2013

Glada och nöjda efter några timmar på julmarknaden åkte vi sedan tillbaka till Mindys ägare som bjöd på kaffe och äppelpaj innan det var dags att lasta på Minja på transporten och bege sig hem mot Misterhult igen. Strax innan 9 på kvällen var vi hemma igen, trötta efter en lång dags äventyr och 70mils körning så nu blir det sängen.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)