Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Hockey-Lördag och Häst-Söndag

2012-03-04

WOOOHOOOOO! Igår säkrade Växjö Lakers elitserieplatsen till nästa säsong och jag och pappa var såklart på plats i Vida arena när Lakers vann med 2-0 över AIK. Härligt Lakers!

 

Idag har det varit häst på schemat hela dagen (och lite vasalopp...) Jag och pappa var uppe tidigt och kollade på starten i Vasaloppet och sen gav vi oss ut och körde en sväng med Pokal, han gick jättefint idag. Vi körde lite längre än vad vi brukar (hela vägen till "trollstenen" som vi kallade det när vi var små) och Pokal gick galant hela vägen. Det enda vi behöver träna lite mer på är nog backningen för han vill gärna backa lite snett och det får dom inte göra på körprovet.

 Pokal och Jenny

Frusna efter turen med Pokal så gick vi in för att värma oss lite och kolla när dom första Vasaloppsåkarna gick i mål. Tänk att åka 9mil på 3timmar och 38minuter!? Vi skulle nog knappt köra den sträckan så snabbt med häst och vagn! Grattis Jörgen Brink, hör av dig om du har lust att köra ett race mot Pokal.

Innan fikat gav vi oss ut igen för att köra en runda med våran 6-åriga hingst Max som vi faktiskt inte har kört på över ett år men det märktes inte att det var så länge sen för han lunkade på lika fint som han alltid har gjort.

ardennerhingsten max

 Max och Jenny

 

Efter en liten kaffepaus var det sen dags att lasta in våra hingstar Pokal och Mistral i transporten och köra upp till grannens ridhus där vi mötte upp Christer, Marie, Sofie och Anton och Lina med barnen och dom hade med sig 3 hingstar som också skulle tränas i ridhuset. Christer och Maries hingstar Cavaljer och Stormobackens Caron och så var Anna-Lisas och Alves hingst Everling med så att Anton kunde träna med honom. Alla fem hingstarna gick otroligt bra, vi hade nog räknat med att det skulle bli lite livat i ridhuset när vi gick in med dom men dom reagerade knappt så nu är vi taggade inför hingstpremieringen!

ardennerhingst pokal

Jenny och Pokal la ut bommarna

 ardennerhingsten pokal

Pokal och Jenny

ardennerhingsten mistral tränas inför hingstpremieringen på grevagården 2012 

Mistral och Jenny får hjälp av piskföraren Marie

Everling och Sofie

Stormobackens Caron och Anton

 

Alf Magnusson och ardennerhingsten Pokal tränar inför hingstpremieringen på Grevagården 2012

Affe och Pokal

 

hingsten Caron tränas av Sofie

Stormobackens Caron och Sofie

Hingsten Cavaljer och Christer

Cavaljer och Christer

Sötaste medhjälparna

 

MISSA INTE Hingstpremieringen på Grevagården, Skövde den 23:de-25:de Mars!

Fredagen den 24:de Mars visas 3-åriga ardenner och 3-åriga russ. (en ardenner ska dessutom göra bruksprov)

Lördag den 25:e Mars visas 4-åriga och äldre hingstar av raserna ardenner, russ och nordsvensk. (19 av hingstarna ska även göra sina bruksprov)

Söndag den 26:e Mars visas 3-åriga nordsvenskar och sen kommer helgens höjdpunkt, dom godkända hingstarna kommer att få sin kritik och sina poäng och sen kommer det att hållas en hästauktion

För tider och mer information besök Svenska Hästavelsförbundets hemsida http://www.svehast.se/allm/avelsv2012/Info_och_halltider_greva_2012.pdf

Så här hittar du till Grevagården, Skövde

Grevagårdens Ridcenter ligger ca 1 mil söder om Skövde utmed väg 46/48.
- Kommer ni från Mariestad kör ni först mot Askersund och sedan mot Ulricehamn/Jönköping.
- Från Skara, Tibro/Hjo eller Töreboda till Skövde fortsätter ni mot Ulricehamn/Jönköping och kör nya väg 26 till det står skyltat Rastplats Grevagården och Ridanläggningar. Där svänger ni av höger.
- Kommer ni från Ulricehamn, Falköping eller Jönköping, kör mot Skövde/Mariestad väg 26/48. Ca 1 mil innan Skövde står det skyltat Rastplats Grevagården och Ridanläggningar. Där svänger ni av höger.

 

Vi ses på Grevagården!

 

Antal kommentarer: 1

2012-03-05 09:49:00 - Lena Eriksson, E-postadressen är dold

Som stolt "mormor" till Stormobackans Caron så måste jag säga att han var den stiligaste;). Jag önskar er lycka till allihop på Grevagården
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)