Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Riksutställning 2017

2017-08-19

Nu har det redan hunnit gå två veckor sedan riksutställningen på Elmia. Tiden bara springer iväg (särskilt när man har en 5 månaders bebis) och först idag har jag (Jenny) fått lite tid över för att börja skriva resultatlista. Äntligen! Jag tittade lite snabbt på bilderna vi har fotat under helgen och kan konstatera att många bilder tyvärr blev dåliga på grund av regnet. Dessutom har vi helt missat att fota flera hästar... Men vi ska dela med oss av de bilder som vi har :)

Vi hade med oss vår 3-åring Mingla som skötte sig fint trots kraftig blåst och regn. Hon fick 5x8= 40 poäng och gick 9:a i ringen. Dessutom är vi stolta uppfödare till 1-åriga Mixa och 3-åriga Millie som båda två visades i fantastiskt skick och väl hanterade. Både Mixa och Millie fick 38 poäng vardera och fina ord från domarduon som i år bestod av Anders Thorell och Jan-Sivert Antonsson (eller ska vi skriva Mr.Ardenner? Ni som var med på årsmötet förstår vad som menas)

I vanlig ordning var det visning på lördagen men nytt för i år var att inga hästar rangerades denna dag. Först på söndagen rangerades hästarna och fick sin kritik och poäng. Lite trist kan vi tycka, det är alltid kul att få gratulera klassvinnarna under lördagskvällen och placeringarna brukar vara ett trevligt samtalsämne under middagen efter årsmötet. Nu försvann alla iväg hemåt så fort allt var klart på söndagen så vi hann aldrig gratulera er alla duktiga hästägare och visare – STORT GRATTIS!  Särskilt grattis till Håkan och Christina i Valinge som kammade hem Best in Show titeln med sin vackra hingst Rufus S.

Söndagen inleddes med Showmanship och där är det inte hästarna som bedöms utan visarna. Alla börjar med att fläta och göra iordning sina hästar och därefter visades hästarna upp och till slut korades en segrare – Elisa Svensson. Elisa flätade och visade familjens hingst Stormobackans Cassander, det var mycket imponerande att se både hennes flätning och visning. Det är helt fantastiskt att se alla duktiga ungdomar som tävlar i Showmanship. Alla var noggranna med flätning och förberedelse och alla visade upp hästarna väldigt proffsigt, bra jobbat allihopa!

Nu måste jag fortsätta att skriva resultatlistan så att jag kanske får upp den under morgondagen.

Så länge får ni titta på vår vackra lilla Mingla :)

Mingla

 

Mingla

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)