Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Dalarna med Ardennerklubben Sydost

2015-08-31

I helgen har vi varit på resa med Ardennerklubben Sydost, i år gick resan till vackra Dalarna.

Fler bilder från resan till Dalarna hittar ni på vår Facebooksida HÄR

Vi anlände till hotellet i Rättvik på fredagkvällen och där väntade trerätters middag och god dryck i väldigt trevligt sällskap. Lördagen började sedan med en stadig frukost innan vi åkte mot Leksand till Folke som är mer känd som GropFolke. I Dalarna var det vanligt att använda bynamnet istället för efternamnet så därav blev det GropFolke.

GropFolke har arbetat med att köra häst i skogen och berättade om hur det gick till. Idag kör han mest hästskjuts. Innan vi lämnade Leksands passade vi såklart på att handla på oss lite knäckebröd.

Hos Gropfolke

Hos Gropfolke

Knäckebrödsfabriken

Resan fortsatte sen till Siljanfors Skogsmuseum där vi först åt lunch och sen spenderade eftermiddagen med att titta på allt där fanns att se. Vi fick bland annat lära oss om hur flottningen på Siljan gick till.

Siljanfors Skogsmuseum

Siljanfors Skogsmuseum

Siljanfors Skogsmuseum

Siljanfors Skogsmuseum

På vägen tillbaka till Rätvik åkte vi genom Mora där vi fick en skymt av målgången för Vasaloppet. Väl tillbaka på hotellet var kvällen fri så några passade på att bada och basta innan det blev middag på byn.

Ardennerklubben Sydost resa till Dalarna 2015

Söndagen började även den med en fin hotellfrukost innan vi åkte mot Falu gruva. Här blev vi guidade runt stora stöten, som är tre stora dagbrott som rasade ihop år 1687. Man tror att gruvan började brytas redan under vikingatiden men de första skrivna dokumentet från gruvan är från 1288. Efter att brytningen i gruvan upphörde 1992 har gruvan av Unesco utsetts som ett av världens världsarv. I gruvområdet finns Sveriges högsta bro som går över ett 208meter djupt schakt.

Falu gruva

Falu Gruva, stora stöten

Antal kommentarer: 1

2015-10-03 22:48:23

Tack! Vi saknar honom enormt också. Jojje var fullt frisk när vi valde att ta bort honom, men vi hade lovat "husse" att inte sälja honom. Och eftersom man ur avelssynpunkt hade sänkt hans värdebokstav, se ger det ju signaler till sto ägare att han inte tillfört aveln de avelsframsteg som man givetvis önskar att en hingst ska göra. Tyvärr så kostar det ju en hel del att hålla en hingst och används den då inte i aveln, så måste man se realistiskt på läget. det var därför vi valde att ta bort vår älskade "Jojje". Han betar nu på e evigt gröna ängarna och sköts av "husse".!(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)