Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Tillbakablick på 2015

2016-01-02

För fjärde året i rad vill vi i Misterhult ta en stund till att sammanfatta det gångna året. När vi tittar tillbaka på årets blogginlägg så kan vi bara konstatera att det har varit ett helt fantastiskt år.

Året började faktiskt med en del snö i Januari. Vi var med på Ardennerklubben Sydost’s skogsdag med stoet Molly. Hemma körde vi släde med Poäng och Mysan och så var vi i Rottne för att löshoppa Perazzi för första gången.

Molly  Poäng  Perazzi

I Februari blev det fler turer med släden, så mysigt! Sen var det lite extra roligt att titta på Farmen då vår häst Majsan medverkade i ett avsnitt. Månaden avslutades med att vi var i grannens ridhus och tränade Poäng inför hingstpremieringen, dessutom bjöd vi in några vänner som också hade 3-åringar som skulle visas.

Farmen  Ridhusträning

Eftersom ridhusträningen med hingstarna blev så lyckad så bjöd vi in till ytterligare en träning i Mars och då deltog hela 6 hingstar, superbra träning inför premieringen. Eftersom det är viktigt att ha sin hingst väl förberedd så tog vi även med oss Poäng till goda vänner i Tillingatorp för att träna körning med honom på bortaplan. Vi var på Ardennerklubben Sydost’s årsmöte och så flyttade Molly till nya ägare. Månaden avslutades med en av årets stora höjdpunkter, hingstpremieringen på Grevagården! Tyvärr blev vår Poäng inte godkänd som hingst.

 Poäng tränas hos vänner i Tillingatorp   Poäng

April och vår och vad är ett bättre vårtecken än årets första fölunge? My och Stadig fick stofölet Myra. I samma månad blev det klart att hingsten Stadig skulle stå station hos oss för andra året i rad.

Glad påsk   Myra  

Första Maj var det traditionsenlig Hingstvisning på Huseby Bruk. Vi var såklart där med vår lånade hingst Stadig. Annars så låg månadens fokus helt och hållet på 3-årstest, Jenny visade sitt halvblod Perazzi och det gick jättebra (förutom poängen då som var lite blygsamma…) Sista Maj fick Maja ett hingstföl efter Stormobackens Caron som döptes till Miljard.

Stadig på hingstvisning  Perazzi

I Juni anordnade Ardennerklubben Sydost flätningskurs och vi var med för att lära ut flätning samt assistera vid visningen. Sen blev det dubbel babylycka då både Mysan och Majsan fölade på samma dag. Det blev ett sto och en hingst och båda är efter Stadig.

Flätningskurs  Mysan och Mary

Sen var det Juli och dags för ytterligare en av årets höjdpunkter – premieringsveckan i Småland! Vi visade 3-åriga Mejram som fick 42poäng och Diplom! Vi hade också med oss 4-års stona Mysan och Majken som båda skulle stambokföras. Snart efter premieringen så flyttade Majken till nya ägare.

Mysan & Mary  Majken

Augusti och dags för årets absoluta höjdpunkt – Riksutställningen för ardenner! Vår Mysan tilldelades 43poäng och blev bästa 4-åriga sto med föl! Dessutom blev 3-åriga Mejram två i 3-års ringen med fantastiska 44 poäng! Jenny vann sin klass i Showmanship som arrangerades för första gången. Vi fick dessutom se vår uppfödning Pokal gå i trojka. I slutet på augusti åkte vi till Dalarna med Ardennerklubben Sydost.

Showmanship Mejram  Dalarna

I September var det dags för fölmönstring och vi hade då med oss Mary som tilldelades klass 1.

Mysan och Mary  

Oktober var en riktigt händelserik månad, vi började med att åka med Ardennerföreningen till Warendorf i Tyskland för att se en helt fantastisk hingstuppvisning.

Jenny var med på Ardennerklubben Sydost’s höstritt men fick delta med sitt halvblod Perazzi i brist på annan lämplig häst. Det är ju det som är det svåra med avelsston, antingen så har dom föl eller så är dom dräktiga så det är alltid svårt att rida dom någon annanstans än på hemmaplan. Så efter höstritten bestämde vi oss för att börja rida in Poäng. I slutet av månaden åkte vi till Elmia Lantbruk för att delta i Ardennerföreningens uppvisningar. Jenny visade showmanship med Mysan och hennes föl Mary.

Warendorf   Poäng och Perazzi  Showmanship på Elmia Lantbruk

 

Poängs inridning gick så bra så att i November var vi med på ytterligare en höstritt i Tillingatorp och denna gången red Jenny på Poäng. Även Perazzi fick vara med men med Karin som ryttare. Sen fick vi tillökning i Misterhult, världens sötaste shetlandsponny flyttade in. Det är barnbarnet Alexa som har fått låna en ponny och det är hon såklart superlycklig för!

Perazzi och Poäng  Elsa

December och årets sista månad, vart tog hela 2015 vägen? I december flyttade Mary till Danmark och vi sålde även Marys mamma Mysan men hon kommer inte att flytta riktigt än.

Mary  Elsa, Alexa och Alf

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)