Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Holger Karlssons Minnespris

2012-03-05

Holger Karlssons minnespris 2010

Holger Karlssons Minnespris skall tilldelas ungdom som visat häst av hög kvalitet vid tex. hingstpremiering, sommarpremiering eller utställning.

I Mars månad 2011 höll Ardennerklubben Sydost sitt årsmöte och jag blev då tilldelad Holger Karlssons Minnespris för 2010. Eftersom jag bodde i USA då så fick pappa ta emot priset åt mig.

Priset består av en graverad ljuslykta och en summa pengar. Dessutom åtföljs priset av en bok där man som pristagare ska sätta in kort på aktuell häst med härstammning samt meriter så det har jag ordnat med idag så att jag kan lämna ifrån mig den på nästa årsmöte som är den 16:de Mars.

Jag blev tilldelad priset efter att jag visade vårt 3-års sto Mynta på sommarpremieringen och riksutställningen 2010 där hon vann sin klass och blev "best in show." Extra roligt är att Mynta var efter Holgers fantastiskt vackra hingst Joyau Du Bois Des Neppes.

Att få just Holger Karlssons Minnespris är en väldigt stor ära. Jag är så tacksam över allt jag har lärt mig av Holger, han var en väldigt inspirerande person med en stor passion för hästar.

Jag har så många fina barndomsminnen från när Holger var i Misterhult för att verka och sko våra hästar, det var det bästa jag visste att vara med i stallet och lyssna när pappa och Holger pratade häst. När hästarna var klara gick vi in för att dricka kaffe (jag höll mig till saft på den tiden) och äta nötkakor som var Holgers favorit. Vi skojjade alltid om att han först åt två nötkakor och sen sa han alltid "en sån har jag nog inte smakat" när han högg in på sin tredje nötkaka. Jag tror att Holger var lite svag för sötsaker, jag minns särskilt en gång när vi var och lämnade ett av våra ston hos honom för betäckning och jag försökte mata en av hans hästar med en godisfisk. Hästen gillade inte sega godis utan spottade ut den på marken varpå Holger plockade upp den och åt den istället.

Varje gång jag träffade Holger lärde jag mig något nytt, allt från små tips på hur jag skulle bli bättre på att visa häst till lektioner i hur en ardenner ska se ut. Han uppmuntrade mig att gå en exteriörbedömningskurs och han besvarade alla mina märkliga frågor om exteriörbedömning.

På riksutställningen 2006

Holger, jag och pappa en tidig morgon på riksutställningen 2006

Holger finns inte längre ibland oss men allt det han har bidragit med under sin livstid finns kvar och han kommer alltid att bli ihågkommen med värme och fina minnen.

 

//Jenny

 

Antal kommentarer: 1

2012-03-20 22:44:53 - Ingrid Karlsson, E-postadressen är dold, stallih.se

Jenny! Det är med stor värme och glädje jag läser det du skrivit om att Du fick Holgers minnespris! Jag vet att han alltid tyckte det var så roligt att komma till Er alla i Misterhult, både till Dig och Dina föräldrar, samt till de fyrbenta vännerna - ardennerhästarna. Hoppas verkligen att Du och Dina syskon för traditionen vidare med Ert avels arbete i Misterhult, som en gång i tiden Din farfar lade grunden till.
Många kramar från en som saknar sin man mycket!Ingrid:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)