Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Tömkörning med Pazzi

2013-03-24

Den här sidan handlar ju egentligen om våra ardennerhästar men jag kan inte låta bli att skriva lite om mitt lilla halvblod också. Idag har Pazzi haft sele på sig för första gången och jag har dessutom tömkört honom för första gången! Jag vet att jag skryter mycket om Pazzi men jag måste bara få säga att han är en riktig stjärna. Han stod så stilla och snällt när jag drog en alldeles för liten bröstsele över huvudet på honom. Han brydde sig inte ett dugg om att jag satte tömmar i grimman och sen drog dom längs med sidorna på honom och han var helt avslappnad när jag ledde ut honom även om det måste ha känts ovant att ha en sele på sig. Väl ute så band vi ihop honom med ardennerhingsten Moltas och sen tömkörde Husse med Molle och jag tömkörde Pazzi en liten sväng och det gick kanonbra!

Tömkörning i par med ardennerhingst och halvblodsföl

Selen som jag hade idag är en gammal sele som jag hade till min allra första häst Lilleman som var en shetlandsponny så det var kanske inte så konstigt att selen var alldeles för liten för Pazzi men det gör inte så mycket nu när han inte ska dra något, annars är det väldigt viktigt att selen passar hästen. Husse hittade förresten en annan gammal sele sen som han haft till halvblod för ungefär hundra år sen :) Den passade mycket bättre på Pazzi så jag ska putsa upp den och smörja in den och sen borra några extra hål i bukgjorden så att jag kan använda den nästa gång istället.

Förresten så är det inte bara bra träning för Pazzi att tömköra honom i par, även Molle tränas på att sitta ihop med en annan häst och det har man stor nytta av om man vill köra honom i par i framtiden.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)