Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Är detta på riktigt?

2013-10-09

Equi-Ping

Seriöst? Är inte meningen med att binda upp hästen att dom faktiskt ska sitta fast? Vilken häst tror ni går att binda upp om dom har slitit upp den här ett par gånger och lärt sig att det går?

När våra hästar åker transport har dom ALLTID nackrem och vi binder grimskaftet kort. Det ska inte finnas en chans att dom kommer löst, att dom lyckas hoppa över frambommen eller något annat.

En gång för länge sen när Husses första egna uppfödning Pärla skulle ut och åka så hade Husse lånat ett helt nytt släp för att köra sin häst. Tyvärr hade han inte bundit henne tillräckligt kort utan hon lyckades hoppa upp med frambenen över bommen och skapade en taklucka (ägarna till transporten uppskattade inte detta!) Det var rena turen att hon inte skadade sig! Därför är vi noga med att binda våra hästar ordentligt, det borde alla göra! (Nu är det så länge sen detta hände så preskriberingstiden har gått ut och vi kan avslöja att frun i huset fick stå i transporten och mata Pärla med hö resten av den 20mil långa färden.)

Denna equi-ping ringen borde vara förbjuden att använda i transporten om man inte har en kamera i transporten eller riktigt bra reglar på framdörren på transporten. Vi har haft hästar som under färd lyckats sparka upp framdörren, som tur var har de varit väl bundna (och förmodligen för stora för att ta sig ut genom dörren!) men tänk er en fölunge eller en ponny som åker med en sådan här equi-ping ring som gör att dom med ett ryck plötsligt är lösa i transporten, det är ju livsfarligt! 

Nej, hästar ska vänjas vid att stå uppbundna från att dom är föl, då får dom inte panik och då behövs ingen dum equi-ping ring!

Det är vad vi tycker, vad tycker ni? Vi kanske helt har missuppfattat hela grejen med equi-ping ringen?

 

Antal kommentarer: 1

2013-11-26 15:23:26 - Julia Gustafsson

Rätt och riktigt! Det värsta är att nog många går på detta trams och köper dessa.. :/
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)