Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Riksutställning Axevalla travbana 2010

2010-08-17

WOW!!!!! Vilken helg!!!!!!

Fredag kvällen var det grillfest, det har ju blivit tradition. Alla som ville var välkommna vid grillarna.

Lördagen började med tjock dimma som snart lättade. Jenny hade fullt upp med att fläta hästar, vilket som vanligt gick med bravur. Sen var det dax att gå till visningsringen. I år var det en ring med mycket fina treårsston. Efter att Kurt Larsson och Anders Thorell tittat på hästarna från alla håll och kanter, placerade de Mynta som etta i ringen. Helt fantastiskt roligt. Roligare blev det när det visade sej att hennes far Joyau Du Bois Des Neppes kom etta i sin klass oxå!!! Jenny visade också vårt 5-åriga sto My som hade sitt föl Moltas vid sidan. Hon blev 6:a i sin klass. Lördagen avslutades som vanligt med årsmöte och middag.

Söndagen började med en fartfylld ardennergalopp, det är alltid lika spännande att se de stora tunga ardennrarna dundra fram i full fart! Sen var det dags för kritik och poängutdelning. Men Myntas poäng fick vi vänta lite längre på, alla klassvinnare gick vidare till Best in Show och inte föräns då avslöjades klassvinnarnas poäng. My däremot fick ta emot sina poäng, 98879=41poäng blev det för henne. Sen var det lunchpaus och "vårt gäng" samlades vid husvagnarna för att fika lite men precis då kom det en kastvind så våra partytält blåste iväg, haha, va chockade vi blev där vi satt med våra kaffekoppar!

Så var det då dags för BIS. Det var 10 klassvinnare som fick gå många varv i visningsringen innan domarna började plocka bort hästarna en efter en. Till slut var det bara tre hästar kvar som fick ställa upp på mittlinjen. 3-åriga hingsten Marvin, 9-åriga hingsten Jojje och vårat 3-års sto Mynta. När domarna till slut tog till orda avslöjade dom att alla de tre finalisterna hade fått samma poäng men att det bara kunde bli en BIS och att det blev..................MYNTA! Med poängen 99899=44poäng HURRA!!!!! :) Marvin 99989=44 och "Jojje" 998810=44 fick dela på andraplatsen. Vilken fantastisk avslutning på helgen!! Jenny och Mynta fick springa flera ärevarv under publikens jubel. Tack så jättemycket till den underbara hejarklacken som leddes av Ellen, bättre stöd än så kan man ju inte få! Ett stort tack till Jenny oxå som har flätat och visat hästarna så fint!!! Vi är så glada och tacksamma för all hjälp.

Tack alla som var där för trevligt sällskap och en rolig helg!!!

Finaste ardennerstoet Mynta på riksutställningen 2010

Mynta, bästa 3-års stoet på riksutställningen 2010

Hingsten Joyau Du Boid Des Neppes är far till Mynta

 

Mynta blev "Best in show" på riksutställningen i Axevalla 2010

Ardennerstoet Mynta tillsammans med Jenny

Mynta, sveriges finaste ardenner 2010

Joyau Du Bois Des Neppes och Mynta på Riksutställningen i Axevalla 2010

3-åriga ardennerstoet Mynta

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)