Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Mindy & Majsan i par

2012-09-09

ÄNTLIGEN! Nu har vi kommit ett litet steg på vägen mot att köra par, igår satte vi ihop Mindy och Majsan och tömkörde dom i par för första gången och det gick jättebra! Vi passade även på att testa våra nya parselar som införskaffades förra året så det tog en evighet att passa in dom och att sen få ordning på korstömmen men till slut så fick vi ihop det. Majsan och Mindy är mor och dotter, dom har precis samma färg, dom är ungefär lika stora och båda har ett fantastiskt gott lynne så dom kommer bli ett jättefint körpar.

Majsan & Mindy tömkörs i par

En snabbfika och sen var vi ute igen. Jenny ville gärna köra en sväng med Max så vi selade honom och blev överlyckliga när vi inte behövde använda sista hålet på selen. Max har tappat mycket i hull under betäckningssäsongen men nu har han alltså lagt på sig lite och börjar bli riktigt snygg igen. Vi satte pojken på ett tufft prov genom att köra förbi grannens ston som gick precis vid vägen men han skötte sig väldigt fint även om han tydligt visade att han gärna hade stannat och pratat med damerna.

Sen kom Christer och Marie för att hjälpa till att ut och köra med våran lånehingst Julius. Han är väldigt mycket körd men eftersom vi aldrig kört honom innan så kändes det bra att ha ett par extra medhjälpare med. Julle blev överlycklig när Husse tog in honom i stallet, han trodde nog att ett sto väntade på honom där inne så han var lite uppspelt, men så fort vi fått på selen och ställde honom i skaklarna så blev han en helt annan häst. Han fattade direkt att det var en annan typ av jobb som förväntades av honom den här gången och han skötte sig jättebra! Det märktes verkligen hur snäll och välkörd han är. Vi är glada att vi fick möjlighet att ut och köra med honom en sväng innan han idag morse flyttade till sina nya ägare, mer om det senare :)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)