Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Resa med Ardennerklubben Sydost

2013-09-22

I helgen har vi varit på en supertrevlig resa som Ardennerklubben Sydost anordnade. Klubben brukar försöka att göra en resa varje år och denna gången åkte vi bland annat till Strömsholm.

Vi startade redan i fredags eftermiddag med en bussfärd upp till Västerås där vi åt gott och sov gott. På lördag morgon hoppade vi in i bussen igen för att åka till Strömsholm. På denna fantastiska anläggning bedriver man både gymnasieskola och vuxenutbildningar (Kvalificerad Yrkesutbildning) för ridskolelärare, hovslagare och kuskar. Kuskutbildningen är nystartad och förutom hästhantering och körning studerar eleverna även turism och ekonomi för att få de kunskaper som behövs för att efter utbildningen bli egna hästföretagare. Elever från kuskutbildningen guidade oss runt på Strömsholm och de visade även hur dom harvar ridhusen med häst och klipper gräs med häst. Sen åt vi lunch på Gula Hästen innan vi tog bussen till den del av Strömsholm där kuskutbildningen mestadels håller till. Här fick vi se några av utildningens hästar, vagnar och redskap.

Till sist bar det av mot Ek's Vagnsmuseum som ligger strax norr om Västerås. Här fick vi se en otroligt stor samling med vagnar av olika slag. Även ett urval av selar och annan utrustning fanns att beskåda. Nöjda med dagen åkte vi sedan tillbaka till hotellet i Västerås för att vila upp oss innan vi gick ut för att äta middag.

Sen var det söndag och dags att bege oss hemåt men på vägen hann vi med ett studiebesök hos Bodil och Mattias Wallberg som bedriver hästföretag. Dom kör bland annat hästskjuts, parkarbete åt kommunen och skogsarbete.

Strömsholm med Ardennerklubben Sydost

Ek's vagnsmuseum

Resa med Ardennerklubben Sydost

 

Klicka här för att se fler bilder

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)