Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Resa till Polen med Ardennerföreningen

2014-09-29

I helgen har vi varit med Ardennerföreningen i Polen, vi var ca 70 personer på resan.

På fredagen besökte vi världens största tegelslott, Malbork Castle som finns med på Unescos Världsarvslista. På eftermiddagen åkte vi till Andrzej Derlecki stuteri där vi fick se flera godkända hingstar bland annat tre hingstar uppfödda i Sverige, Vinyl, Bissmarck och Marino. Andrzej bjöd hela sällskapet på helgrillad gris.

I lördags var vi i Starogard och tittade på fölvisning, det visades 16 föl. Efter det åkte vi till det statliga stuteriet Jankovicha som var uppdelat på tre olika platser.

På söndagen åkte vi till Stajnia W Dolinie Brdy som ägs av Roman Szultka, tyvärr var inte Roman hemma men stuteriet visades upp av hans barn. De visade upp hingstar och familjegrupper och dom hade en hel del hästar som importerats från Sverige t ex Marve, Assar L och Jubina. Vi såg även ett hingstföl som vi tror är efter Moltas.

Sedan blev vi bjudna till en park där vi fick se världens största flygel, världens längsta planka och ett upp och nervänt hus. Vi fick åka hästskjuts till byn Szymbark där vi blev bjudna på öl, smörgås och dragspelsmusik. Detta var sista anhalten på resan innan det var dags att bege oss tillbaka mot Sverige, vi hade gärna stannat och sett mer men det får bli nästa gång.

Det har varit en fantastiskt rolig resa och vi har haft jätteroliga reskamrater. Vi vill passa på att skicka ett stort tack till våra Polska vänner som har tagit emot oss så väl och bjudit på så mycket! 

 

Många fler bilder från resan hittar ni genom att klicka HÄR

Malbork Slott

Vi bjöds på helgrillad gris

Fölvisning

Familjegrupp

Föl efter Moltas?

Obligatoriska gruppbilden :)

Duktiga och trevlig tolkar

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)