Stall Misterhults Ardenner

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Misterhult - Gör den här sidan till din startsida

________________________________________________________________________

 

Full aktivitet

2014-06-29

Någon mer än vi som tycker att helgerna går alldeles för fort?! Skulle behöva ett par dagar till för att hinna med allt vi skulle vilja göra. Att lördagen mestadels bestod av störtregn och åska hjälper ju inte heller när man har många hästar som ska tränas.

Igår putsade vi upp en gammal vagn inför ett kommande projekt och sen satte vi för Majsan och körde exakt 10 steg i störtregnet innan vi satte ifrån henne igen. Kan detta vara den kortaste körturen någonsin? Vi vågade inte köra mer för vi var rädda att åskan började komma för nära och dessutom räckte de 10 stegen för att vi skulle se så att skaklarna var tillräckligt långa.

Idag, söndag har vi däremot kört en lite längre runda med vagnen. Majsan är jätteduktig och bryr sig inte ett dugg om att det skramlar mycket från vagnen.

Majsan provdrar vagnen

Majsan

 

Sen var det Mollys tur att komma ut men hon fick dra skogsvagnen istället. Vecka 29 ska Molly göra sitt körprov så vi kör henne så mycket vi bara hinner nu. Molly är superduktig på att stå stilla vid anspänning, frånspänning och halter. Nu ska vi bara jobba lite extra på att få fölungen Mingla att inte streta emot när vi ska rygga, idag var hon som en stor bromskloss! Tur att vi har lite tid kvar innan körprovet så att vi hinner träna, träna, träna.

Körning med Molly och lilla Mingla

Molly och hennes fölunge Mingla

 

Sist ut var 3åringarna Mysan och Majken, vi har precis påbörjat deras utbildning så idag var första gången som dom gick med linor i sidorna. Vi börjar alltid med att sätta en draglina på ena sidan och låter hästarna vänja sig innan vi sätter på andra sidan också.

Tömkörning med linor i sidorna

Mysan tömkörs med linor i sidorna

 

Efter att vi tömkört Mysan och Majken så passade vi även på att träna visning för hand inför sommarpremieringen. Tur att dom inte blev bedömda idag, båda är brunstiga och båda visade mer intresse för hingsten än för att ställa upp sig fint och skritta rakt...Det blir till att träna, träna, träna med dom också. Vi behöver verkligen lite fler dagar på våra helger! :)

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)